Internet i entorns personals d'aprenentatge

En aquesta sessió vam tractar l'origen i evolució de les TIC, seguit de l'explicació dels drets d'autor i els tipus de llicències. Realitzant dues tasques: en primer lloc ens crearem aquest blog on anirem pujant entrades dels continguts i pràctiques realitzades al llarg del quatrimestre i en seg
on lloc ens vam llegir el Marc Europeu per a la Competència Digital dels Educadors, el qual és una eina desenvolupada per la Comissió Europea per a donar suport al desenvolupament de les habilitats digitals dels educadors a Europa. El marc defineix 6 àrees de competència que els educadors han de posseir per a integrar de manera efectiva la tecnologia en la seua pràctica docent:

  1. Informació i alfabetització en mitjans digitals: habilitats per a buscar, avaluar, gestionar i compartir informació en entorns digitals.                                            
  2. Comunicació i col·laboració: habilitats per a comunicar-se i col·laborar amb uns altres en entorns digitals, utilitzant eines i recursos digitals adequats.                                                                           
  3. Creació de continguts digitals: habilitats per a desenvolupar i crear continguts digitals, utilitzant eines i recursos digitals.                                                                                                                       
  4. Seguretat: habilitats per a protegir la privacitat i la seguretat en línia, i per a utilitzar eines i tecnologies digitals de manera responsable i ètica.                                                                             
  5. Solució de problemes: habilitats per a identificar, analitzar i resoldre problemes utilitzant eines i recursos digitals.                                                                                                                                  
  6. Ús de la tecnologia digital: habilitats per a utilitzar eines i tecnologies digitals de manera efectiva i eficient en el context de l'ensenyament i l'aprenentatge.

El Marc Europeu per a la Competència Digital dels Educadors s'utilitza per a desenvolupar programes de formació i capacitació per a educadors, així com per a avaluar i millorar les habilitats digitals dels educadors existents. 

Comentarios

Entradas populares